dinsdag 27 oktober 2015

Feestelijke appelrozengebakjes

Leuk zijn deze hè? En helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Je bakt deze feestelijke gebakjes in de oven in een cupcakebakblik. Dit zijn de gebruikte ingrediënten: bladerdeeg, appel, wat water met citroensap (om de gesneden appelpartjes in te leggen tegen verkleuring en om voor te garen, kaneel en wat abrikozenjam. Oh ja en wat roomboter om je bakblik mee in te vetten.

Ik kwam op het idee om deze leuke gebakjes te maken door een filmpje op internet.
Leuk voor de zondagochtendbrunch dacht ik. Is weer eens wat anders dan afbakbolletjes of zelf gerolde croissantjes. Op het filmpje zag het er niet zo moeilijk uit. Dus ben ik op zondag aan de slag gegaan.... de foto hierboven is het resultaat van mijn poging. Valt niet tegen toch? Ik had per ongeluk de rode appels geschild, maar ook zonder rood randje zijn de gebakjes/roosjes erg leuk.

Ik heb een pakje diepvriesbladerdeegplakjes gebuikt. Van die vierkante. Voor ieder gebakje heb je 1 plakje nodig. Laat het plakje eerst even ontdooien en snij deze vervolgens doormidden. Daarna plak je de 2 reepjes aan elkaar. Gewoon een klein stukje laten overlappen en de naad aandrukken is genoeg om ze aan elkaar te laten plakken. De appelpartjes heb ik drooggedept met keukenpapier voordat ik ze op het bladerdeeg heb gelegd. Dan rollen ze makkelijker op en vallen minder snel uit de bladerdeegenvelop als je ze oprolt.

De volgende x smeer ik (voordat ik de gebakjes de oven in schuif) de bovenkant van de gebakjes ook nog even in met wat honing of jam om ervoor te zorgen dat de appelpartjes aan de bovenkant nog wat smeuïger zijn.
Deze makkelijke gebakjes zijn iig voor herhaling vatbaar wat mij betreft.

Hier een linkje naar het filmpje voor wie ze ook wil maken. https://www.youtube.com/watch?v=4w2N9lYGpXA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten